8+2 online felület, ahol pénzre váltható tudást kapsz

Ha életünkben szintlépést szeretnénk tapasztalni, akkor az első és legfontosabb dolog, amivel ezt elősegíthetjük, nem más, mint az önfejlesztés. Gyakran tapasztalom azt, hogy valaki elindul az önfejlesztés útján és ezután merül fel benne az, hogy a vállalkozói lét iránt is nyitottá válik. És bizony, nem igazán ismerek olyan vállalkozót, akit az önfejlesztés hidegen hagy, kivétel nélkül szinte minden vállalkozó keresi azokat a lehetőségeket, amelyek által jobbá, sikeresebbé, boldogabbá válhat.

Éppen ezért a mai bejegyzésben olyan oldalakat szeretnék bemutatni, ahol rengeteg kézzelfogható tudás közül válogathatsz és ami elősegíti azt, hogy te magad is jobbá válhass, akár vállalkozóként akár magánszemélyként. Elsőként a magyar nyelvű oldalakat gyűjtöttem össze, de külföldi forrásokat is mutatok majd azoknak, akik beszélnek angolul.

Magyar nyelvű oldalak:

Tudástár Klub

Szendrei Ádám Tudástár Klubja az ország legnagyobb önfejlesztő közössége. Egy igazi kincsesbánya azok számára, akik értékes tudást és gyakorlatias ismereteket szeretnének elsajátítani. Az egyik legjobb dolog szerintem a tudástárban, hogy többféle tanulási típus közül válogathatsz: Vannak hangoskönyvek, tréningek és mesterkurzusok is, valamint havi rendszerességű találkozók, szintén az önfejlesztés jegyében. Ami nekem még különösen tetszik, hogy minden egyes témakört annak az egyik sikeres és elismert szakértője oktat. Tanulhatsz a weboldalkészítésről, szövegírásról, marketing automatizálásról, photoshopról de akár önismeretről, nyilvános beszédről és pénzügyekről is. Egy igazi kánaán minden önfejlesztő számára. Egyetlen “hátránya”, hogy a kapuk csak rövid időre vannak kinyitva, így nem lehet bármikor belépni a klubba. Aki viszont csatlakozási idő alatt belép, csak havi 4.990 Ft-ot kell fizetnie érte. 

Marketing Akadémia

Tóth Mihály Marketing Akadémiája is egy előfizetéses rendszer keretein belül működik. Misi klubjának kurzusai mind a marketing köré épülnek, így olyan témák vannak benne, mint a facebook hirdetések, chatbot, instagram, youtube marketing, kampányok és az összes eddigi Tóth Mihály által létrehozott Summit tartalma (pl. Online Marketing Summit, Social Marketing Summit). Nagyon velős tananyagokat tartalmaz, szerintem szinte minden vállalkozó talál benne olyat, ami újdonság számára. Az ára első hónapban 990 Ft, majd 6000 Ft+ÁFA

Minner Akadémia

Mándó Milán Minner.hu honlapja már önmagában egy olyan felület, ami gigászi mennyiségű hasznos, vállalkozással kapcsolatos cikket, ötletet tartalmaz, szerintem a legjobb üzleti, vállalkozás témájú magyar oldal. A Minner Akadémia szintén a vállalkozókért és önfejlesztőkért van. Az előző kettővel ellentétben ez nem havidíjas, hanem itt a tananyagok vannak külön-külön beárazva. Tanulhatsz benne az ingatlanpiacról, Amazon FBA-ról de van etikus hacker képzés és hideghívás kurzus is. Szintén különböző szakértők oktatnak egy-egy területet, érdemes megtekinteni a kínálatot. Ami különlegessége még a felületnek, hogy ha az adott képzést 48 órán belül végzed el, akkor kedvezményesen veheted meg a tananyagot. Ez egy remek kezdeményezés arra, hogy a megvásárolt oktatóanyag valóban el legyen végezve, ugyanis ha 2 napon belül eljutsz a 80%-ához, akkor a későbbiekben bármikor vissza tudod nézni az adott videót. Az Akadémiában változóak a tananyagok árai, vannak ingyenes képzések is, a legdrágább pedig 92.700 Ft.

Csont Attila oktatóanyagai

Csont Attila üzleti mentortól rengeteget tanulok, a Business Mentor Programjában is részt vettem korábban. Jelen pillanatban 12 különböző oktatóanyaga van, amelyek megvásárolhatók. Ezek mind kezdő vállalkozóknak szólnak, van olyan anyag, ami egy 21 napos gondolkodásmód reform program, van ami 37 ügyfélszerző módszert mutat be, de az instagram használatáról is vannak hasznos anyagok, ebook és videókurzus formájában is. Szinte biztos vagyok benne, hogy találsz számodra hasznos anyagot. A képzések ára változó, 2.990 és 19.900 Ft közöttiek, az összes megvásárlása esetén viszont egy 60%-os kedvezményt kapsz a végösszegből.

+1: Business Challenge

Ingyenes anyagok közül ami szerintem nagyon érdekes és velős, az a Business Challenge, szintén Csont Attilától. Kicsit olyan, mint egy reality show, ugyanis az egyik mentoráltjával, Huszka Ágival mennek végig 60 részen keresztül azon, hogy hogyan építik fel az említett hölgy stílustanácsadással foglalkozó vállalkozását. Bár ez egy korábbi, 2018-as videósorozat, a mai napig megállja a helyét és rengeteg értéket ad ingyen, kezdő vállalkozók számára.

Külföldi oldalakon is rendkívül sok hasznos tudásra lelhetsz, jöjjön itt is 4+1 további példa:

Coursera

Talán az egyik legismertebb oldal, én legalábbis ezzel találkoztam először, még évekkel ezelőtt. Szakmai képzéseik jelentősek sőt, ha elvégeztél egy kurzust, akkor vizsga és egy bizonyítvány is jár cserébe – ez pedig szerintem egy szuper gesztus. Vannak ingyenes képzések is, de a legtöbb fizetős. Ami kezdő vállalkozóként a legérdekesebb lehet, az a Personal Development (Személyes fejlődés) és a Business (Üzlet) kategóriák de akár még nyelvtanulásra is lehetőséged nyílik általa. A tudást elismert multik és felsőoktatási intézmények nyújtják, van pl. kurzus az IBM-től, Google-től, és a Stanfordtól is.

Udemy

Az Udemyben azt szeretem, hogy telis-tele van érdekesebbnél érdekesebb témákkal. Itt sokkal több olyan képzés van, ami neked hasznos lehet és kézzelfogható, gyakorlatias tudást kaphatsz a pénzedért cserébe. Én itt legutóbb Youtube Marketing és Facebook Marketing témában vettem kurzust és azt tapasztaltam, hogy annak ellenére, hogy angolul van, rendkívül érthető, követhető egy középszintű nyelvtudással már bőven érteni fogsz mindent. Egyébként rengeteg vállalkozóknak szóló tudást találsz rajta, mindenképpen megéri böngészni rajta.

Skillshare

Szintén egy remek felület kezdő vállalkozóknak. Itt is több szabadúszónak, vállalkozónak szóló témát találsz. Tanulhatsz marketingről, produktivitásról, vállalkozásról – ezek lehetnek a leghasznosabbak számodra. Van olyan kurzus, ami arról szól, hogyan teheted pénzzé a kreativitásod, van ami abban segít, hogyan találd meg a szenvedélyed és a saját utad, de énmárka építésről is van elérhető videós tanfolyam.

edX

Az edX szintén egy nagyon szerteágazó témákat magában foglaló felület, hasonlóan a courserához, viszont itt is vannak olyan ismeretek, amelyek kezdő vállalkozóként számodra relevánsak lehetnek, például tanulhatsz tárgyalástechnikáról, vállalkozási ismeretekről, stb. Ami lenyűgöző ebben a felületben, hogy hasonlóan a courserához itt is olyan intézmények adják a nevüket egy-egy képzéshez, akik világszinten elismertek (pl. MIT, Harvard, Berkeley).

+1: Ted

A TED videók leginkább szemléletformálásra kiválóak, és itt meg is osztom az abszolút kedvencemet, amit imádok: Amy Cuddytól a How our body language shapes who we are (Testbeszédünk alakítja, hogy kik vagyunk), ezt be is teszem a blogbejegyzésem végére, mert szerintem nagyon felemelő, igaz, 20 perces szóval nem rövid. A videó angol nyelvű, magyar felirattal:

Bízom benne, hogy hasznos volt számodra ez a blogbejegyzés. Kíváncsi vagyok, hogy mivel egészítenéd még ki a listát, te milyen forrásokból fejleszted magad, írd meg nekem a businessblogger instagram oldalamon üzenetben!

Business Blogger

2 thoughts on “8+2 online felület, ahol pénzre váltható tudást kapsz”

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük