Viki története: A sport szeretetéből coach vállalkozás

Horváth Viktóriával 2020 őszén kezdtünk el együtt dolgozni a 3 hónapos énmárka mentor program keretein belül. Viki ekkor kezdte el bontogatni a szárnyait a vállalkozás és coaching területén, így rögtön az útja elején kísérhettem őt. Igazán megtisztelő volt számomra, hogy engem választott és izgatottan néztünk a közös munka elé.

A kezdetek

Viki rutinos önfejlesztő és rengeteg szakmai képzésen volt, mire odaért, hogy elkezdi a vállalkozását. 

Amire különösen felfigyeltem a közös munkánk előtti telefonos megbeszélésen az az volt, hogy Vikinek kristálytisztán megvolt már a fő irány.

Viki ugyanis nem egy egyszerű coach, hanem van egy remek irány nála: ő sport coach. Ami azt jelenti, hogy kifejezetten a sport területe által érintett ügyfelekkel dolgozik együtt. Ez lehet egy sportoló, lehet egy edző, vagy akár egy élsportoló gyermek édesanyja is. 

Kifejezetten felkeltette az érdeklődésemet ez a terület, hiszen óriási előny ha valakinek megvan a szűkített célcsoportja, márpedig sajnos azt látom, hogy ez sok coach esetében hiányzik.

Ráadásul Viki nem csak egy egyszerű sport coach. Egy komoly sport múlttal is rendelkezik, hiszen versenyszerűen asztali teniszezett. És ez még semmi! Viki olyannyira a sport szerelmese, hogy szurkolóként is aktívan részt vesz a sportéletben. A kedvenc csapata a Veszprémi kézilabdások. Ezt nevezem én elhivatottságnak!

Vikinek az együttműködés elején még nem volt közösségi média jelenléte (ami a vállalkozását érinti) és fizetős ügyfele sem. Az ideje is limitált volt, hiszen egy teljes állás mellett fogott bele.

Ami viszont volt, egy honlap amit ő maga készített, teljesen autodidakta módon egy online tanfolyam segítségével. 

A közös munka

Az együttműködésünk során a következő témákra tértünk ki:

  • Önismeret
  • Közösségi média (instagram és facebook)
  • Honlap 
  • Célkitűzés
  • Célcsoport
  • Termékpiramis megalkotása
  • Ügyfélélmény
  • Értékesítési ismeretek, ügyfélszerzés
  • Kapcsolatépítés

 

Tekintve, hogy Viki már rengeteget képezte magát, az önismereti részen egészen gyorsan átgördültünk. (Erre számítottam is, hiszen jellemzően a coachok ebben a témában “előrébb járnak”.)

A közösségi média nagyobb kihívást jelentett, hiszen a semmiből kellett felépíteni az online jelenlétet. Hogy ebben segítsem őt, összeírtam neki poszt ötleteket illetve a 7 lépéses instagram stratégia ebook segédanyag is támogatta őt ebben. Viki annyira belejött az instázásba, hogy a program végére már egy puzzle feedet is megalkotott az oldalára.

Ami még különösen fontos lépés volt az együttműködésünkben, az a termékpiramis megalkotása. Létrehoztunk egy olyan exkluzív terméket, ami Csúcsteljesítmény Mentális Program néven a sportolóknak segít abban, hogy kihozzák magukból a lehető legtöbb potenciált – úgy, hogy mentálisan is rákészülnek a megmérettetésekre. 

Ami még nagy hangsúlyt kapott a termékpiramison belül, az a csalitermék megalkotása. Nem véletlenül, ugyanis ez hozta meg később az első komolyabb együttműködést is. Vikit ugyanis felkérték szakértőként egy online tananyag megalkotására, ahol egy zárt sportolói közösséget segített szakmai tanácsaival abban, hogy még többet tudjanak kihozni magukból. 

Bár voltak az együttműködés közben megingások (mint minden kezdő vállalkozónál, amikor teszi bele az energiát de még nem érzi a hozadékát a munkájának), végül egy igen szép eredményt értünk el, hiszen megkezdődött az online jelenlét, sikerült megszerezni az első ügyfelet és Viki magabiztossága is sokat fejlődött. 

Történt ez mindannak ellenére, hogy a koronavírus okozta lezárások hatására egy alapvető zárkózottság érződött mind a sportegyesületek, mind a sportolók hozzáállásán. Sokkal inkább a “térjünk vissza rá, ha vége a lezárásoknak” típusú válaszok érkeztek. Úgy gondolom, hogy ezen a nehezített pályán már az is siker, ha valaki felépít egy online jelenlétet nem, hogy ügyfeleket szerez.

Én nagyon büszke vagyok Vikire!

Az együttműködés után

Vikivel csak nem olyan rég ért véget az együttműködésünk, így a közép- és hosszútávú eredményeket még nem tudom megmutatni. Ami biztos, hogy Viki azóta is szorgalmasan használja a közösségi médiát és megalkotott egy új szolgáltatást is a sportolók számára. 

Ha érdekel téged is Viki munkássága, akkor a következő oldalakon találsz róla bővebb infót:

Instagram https://www.instagram.com/victoryconsulting.hu/ 

Facebook https://www.facebook.com/victoryconsulting.hu 

Honlap https://victoryconsulting.hu/ 

,,Noémivel öröm együtt dolgozni! Precíz, lelkiismeretes és borzasztóan lelkes – amik előszőr eszembe jutnak, ha rá gondolok. Kedves és lendületes, ha kezdem magamban elveszíteni a bizalmat, akkor ő biztosan megerősít benne, hogy nekem is sikerül! Ha kell, új ötletekkel bátorít az előre haladásban. Engem nagyon inspirál az ő útja."

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük