Közösségi blogcikk: 15 könyv, ami megváltoztatta a vállalkozásom és az életem

Mit ér a közösségi média tevékenységünk, ha nincs meg benne a közösség élménye? Én azt gondolom, hogy semmit. Hiszen pont erről kell(ene), hogy szóljon az, hogy rendszeresen posztolunk: hogy megismerjük a követőinket, hogy megismerjenek ők minket és, hogy egy közösség formálódhasson.

Én végtelenül szerencsésnek érzem magam, mert fantasztikus vállalkozók és vállalkozni vágyók követik a munkásságunkat és ezért is pattant ki a fejemből egy ötlet: Mi lenne, ha a következő cikket nem egyedül írnám, hanem beszállhatnának mindazok a követőink, akik tudnak kapcsolódni a témához?

Így született meg a közösségi blogcikk ötlete, amit szeretnék bizonyos időközönként elérhetővé tenni a közösségünk tagjai számára.

Ráadásul van egy hatalmas előnye a közösségi blogcikknek: ez valójában egy eszmecsere, hiszen ahányan írnak, annyiféle szempont találkozik a cikken belül. Először is, arra voltam kíváncsi, hogy kinek melyik volt az a könyv, ami a legnagyobb hatással volt a vállalkozására, életére.

Márpedig ez egy olyan kérdés, ami sokkal érdekesebb 15 ember szemszögéből, mint egyvalaki szemüvegén keresztül.

Lássuk, melyik az a 15 könyv, ami valamelyikünk életét, gondolkodásmódját, vállalkozását magasabb szintre emelte… és talán majd a tiédet is.

1) M.J. De Marco - Gyorsítósáv a milliókhoz

M.J. De Marco - Gyorsítósáv a milliókhoz

Sok könyv van anyagi függetlenség témában de azt gondolom ez az a könyv ami leginkább megmondja a „frankót”. MJ De Marco sajátos stílusában mondja el azt, ami valóban elvezet bárkit az anyagi függetlenséghez: egy saját vállalkozás elindítása. Beszél arról a 3 fajta ember típusról anyagi szempontból, amelyek egyikébe minden ember besorolható: a járdán lévőkről(akik folyamatosan adósságokkal küzdenek), a kapaszkodó sávban lévőkről (akik normál munkát végeznek és fegyelmezetten félreraknak hónapról-hónapra, de mire vagyont tudnak felhalmozni addigra elmegy a fiatalságuk) valamint beszél a gyorsítókról akik saját vállalkozásba kezdenek, kilépnek a társadalom és egy munkahely szabta idő és kereseti korlátok közül és 6 éven belül elérik az anyagi függetlenséget.

Mindezt levezeti egyenletekkel, számításokkal pl. hogy miért nem a legjobb stratégia az anyagilag függetlenség eléréséhez az hogy „csak” félre rakod 30-40 évig a fizetésed egy részét: infláció, biztos munkahely ma már nincsen és amíg eléred igazából kisajnálsz minden élvezetet az életedből és még ha el is éred ezzel a módszerrel az anyagi függetlenséget, addigra megöregszel.

Összességében választ ad a könyv arra hogyan tud bárki egy szabad életet élni, számomra egy rendkívül szemfelnyitó könyv volt holott rengeteg könyvet és videót fogyasztottam már a témában. Azt gondolom különlegességét nem az adja hogy csak úgy elmondja hogy „Az alkalmazotti lét rossz, vállalkozz!” hanem észérvekkel támasztja ezeket alá és végül de nem utolsó sorban abból a szempontból is szemfelnyitó, miért bukik el sok vállakozó. Pl. Nem olyan bizniszt indít el valaki amire ténylegesen van kereslet, vagy nem tudja kiszervezni a dolgokat vagy épp nincs irányítása a biznisze felett pl. egy network marketinges nem tudja megszabni az ár képzést és általában nincs beleszólása a cég dolgairól de ott van mondjuk egy videó blogger aki 100%-ban a youtube csatornáján felugró hirdetésekből él és egyik napról a másikra akár nullázodhat is a bevétele, ha ban bácsi úgy dönt hogy volt csatorna, nincs csatorna.

Főleg azoknak ajánlom ezt a könyvet akik a lehető legnagyobb mértékben szabadok akarnak lenni és a lehető legmagyobb kontrollt szeretnék a saját irányításuk alá venni.

A könyvismertetőt írta Kiss Dániel Norbert, az Eninja alapítója.

1) Berger Gábor - Hogyan indítsunk saját vállalkozást

Berger Gábor - Hogyan indítsunk saját vállalkozást

A könyv kiválóan motiválja a jó „vállalkozó alapanyagot” és elrettenti a rosszat. Feketén fehéren leírja, hogy nem mindenki való vállalkozónak és nem mindegy, hogy miért is vállalkozik az ember. Tájékoztató szinten leírja az összes lehetséges cégformát és annak alapjait.

Az író, mint egy könyvelő cég vezetője jól kifejti, hogy milyen egy jó könyvelő, mire kell odafigyelni, ha az ember könyvelőt keres. Emellett egy cégalapításhoz tartozó adóügyeket, teendőket is kifejti. Az egyik fejezetben kifejezetten azzal foglalkozik, hogy az olvasó tesztelje a saját ötletét, hogy az megfelel-e egy vállalkozás alapításához.

A könyvben marketing tippekkel is találkozhatunk, amivel egy alap úton neki lehet leselkedni a témának. A következő fejezetekben is kertelés nélkül beszél a pénzügyekről, a lehetséges hibákról és a munkatársakról, annak érdekében, hogy az olvasó minél kevesebb alaphibát kövessen el. A könyv végén pedig még kitér a vezetői hozzáállás, attitűd és önképzés fontosságára.

A könyvismertetőt írta Kotán Tamás Balázs, a Kitakarító alapítója.

3) Kaszás Péter - Nézz szembe önmagaddal!

Kaszás Péter: Nézz szembe önmagaddal!

Kaszás Péter Nézz szembe önmagaddal! c. könyve mind tönismeretben, mind tudatosságban hozhat olyan felismeréseket, amik átlendítenek az aktuális elakadásainkon, és a következő szintre juttathatnak.

Az emberi működést és reakciókat teszi középpontjába, amit amikor megértünk és tudatosítunk – ezáltal szembenézünk önmagunkkal –, akkor van esélyünk a pozitív irányú változásokra.

Az érzelmek tudatosítása, a kommunikáció, a felelősségvállalás és önbecsülés témaköreit teljesen új nézőpontból, közérthetően járja körül, ezáltal új megértéseket ad.

A szembenézés nem kellemes, de a jó hír az, hogy ha ezt megtesszük, már a fele távot már teljesítettük is egy pillanat alatt.

A változtatás trükkje az, hogy kis lépésekben haladjunk. Mindig csak a következő lépésre koncentrálva.

„Ha úgy érzed, hogy nem bírod egyedül, merj segítséget kérni!”

Összességében azt kell mondanom, hogy sok felismerést hozott ez a könyv, érdemes elolvasnia mindenkinek, aki azt érzi, hogy elakadt az életében, és emelett még érdemes megvenni a Fejleszd magad! című feladatgyűjteményt is, ami 31 kiváló önfejlesztő feladatot tartalmaz.

A könyvismertetőt írta Molnár G. Dávid, a Boldog Párna egyik tagja. (Megjegyzés: Az egyik kedvenc youtube csatornám az övék – a szerk.)

4) Marie Forleo - Minden megoldható!

Marie Forleo: Minden megoldható!

Hihetetlen megerősítést, hitet, ugyanakkor nyugalmat és megoldásokat adott nekem ez a könyv! Miért? Mert eddig is abban hittem, hogy minden megoldható. Nehéz volt ezt a könyvet besorolni egy kategóriába, mert vállalkozásfejlesztő, önfejlesztő és spirituális könyv egy az egyben.

Megingathatatlan optimizmust ad a haladáshoz, egy újabb látásmódot, meggyőződést. De, ami a legfontosabb azt fogod érezni az olvasás után, hogy megállíthatatlan vagy. Nézőpontot ad, hogy hogyan állj a félelmeidhez, hogyan kezeld, ha úgy érzed nincs elég időd, pénzed. És mi van akkor, ha te is multiszenvedélyes vállalkozó vagy és az összes álmodat valóra akarod váltani? A legvégén pedig egy bombabiztos tesztet kapsz, ami által a legrizikósabb szituációban is tudsz dönteni. Végig megragadja a figyelmed,és egyszerűen nem fogod tudni letenni. 🙏🥰

A könyvismertetőt írta Török Nikoletta, a Power Couple egyik tagja.

5) Michelle Obama - Így lettem Michelle Obama

Bár nem egy klasszikus, üzleti könyvről van szó, bennem mégis a legnagyobb nyomot Michelle Obama önéletrajzi könyve hagyta. Az első mondattól az utolsóig inspiráló a története. Van egy közös tulajdonságom Michelle Obamával: ő is jogász volt és ő is a jogászi létet hagyta el, hogy segíthessen az embereknek.

Ezt a könyvet, pontosan emiatt azoknak tudnám szívből ajánlani, akik úgy érzik, nincsenek a helyükön. Akik úgy érzik, hogy bár elvileg fontos munkát végeznek, valójában mégsem tapasztalják azt, hogy bárki is profitálhatna abból, amit nap nap után végeznek.

Számomra az egyik legnagyobb üzenete a könyvnek az volt, hogy: ne félj változtatni, kövesd a szíved, váltsd valóra az álmaidat. Ne félj magad mögött hagyni azt a munkát, ami nem inspirál, ami csak egy nyűg! Lehet, hogy az elején nehéz lesz, de megéri!

Számomra a könyv bátorságot és tettrekészséget adott, aminek köszönhetően megváltoztattam a teljes életemet.
Ha most gondolkodsz azon, hogy karriert váltasz és/vagy vállalkozást indítasz, akkor ezt a könyvet receptre írnám fel Neked. Az általam kiemelt hatáson és gondolatokon túl, természetesen rengeteg értékes, inspiráló gondolatot tartalmaz Michelle Obama könyve és élete. De én most ezt a megközelítést ajánlom Neked – nekem rengeteget segített.

Nem dolgozom jogászként, saját vállalkozásom van, amivel rengeteg embernek tudok segíteni – nálam bevált a könyv. Próbáld ki, hogy Neked segít-e!

A könyvismertetőt írta Tóth Edina, a Planner for you hun alapítója.

6) Mastin Kipp - Ragadd magadhoz az erőd!

Mastin Kipp - Ragadd magadhoz az erőd!

Olyan alkotásra született embereknek, akik nem tudnak arról, hogy alkotásra születtek.

Ez a könyv nem csak azt tanította meg, hogy nincsen gonosz ember, csak sérült, de megtanított arra, hogyan múlhatom felül az érték teremtésében korlátozó tudati folyamatokat. Igaz a szerző sokszor spirituálisan közelíti meg a témát, de olyan konkrét kézzelfogható technikákat mutat, amiknek a hatását, már egy hét múlva éreztem.

A könyv segít feltérképezni a tudatod azon részeit is, amiket önmagad elől is elrejtettél. Már csaknem fél éve, hogy végigcsináltam Mastin Kipp 40 napos programját és még most is értek meglepetések, amik a könyvre vezethetők vissza. Kevés könyv ad ilyen erőteljes segítséget, noha ezt a könyvet nem a gyáváknak írta.

Ha kész vagy szembenézni a sebezhető oldaladdal és kimondani, amit eddig nem mertél, akkor végy részt Kipp 40 napos utazásán, hogy aztán felkelhess és járj!

A könyvismertetőt írta Pataki Tas Bálint, az Önismeretterjesztő alapítója.

7) Louise L.Hay és David Kessler - Gyógyítsd meg a szíved

Louise L.Hay és David Kessler, Gyógyítsd meg a szíved

A könyv zseniális, mert felnyitja a szemünket azzal kapcsolatban, hogy hogyan találjuk meg a gyógyulás felé vezető utat, bármilyen minket ért veszteség után, legyen az szakítás, válás vagy akár haláleset.

Megtanít arra, hogy úgy éljük át a fájdalmunkat, hogy közben ne ragadjunk bele a szomorúságba és szenvedésbe.

Gyakorlatias, mert enged átélni az érzéseinket, ahogy Elisabeth Kübler-Ross is tanít a gyász öt stádiumáról: tagadás, düh, alkudozás, depresszió, elfogadás.

Felszínre hozza a régi sebeket, hogy begyógyuljanak azok, majd változtatásra sarkall a gondolkodásmódunkban, például megerősítésekkel.

Engem teljesen megváltoztatott, mert amikor ezt a könyvet olvastam, épp nagyon mélyen voltam egy párkapcsolati szakítás után, és nem csak elméleti útmutatást adott, hanem gyakorlatit is! Fizikálisan éreztem, hogy megkönnyebbültem, miután el kezdtem gyakorolni az elengedést, a megerősítéseket, stb.

Mindenkinek javaslom a könyv elolvasását – nem csak szakítás, válás, és halál eset után -, hiszen egy nagyon erős önismereti alapot ad, segít megérteni saját működésünket, a reakcióinkat, és megtanít arra, hogy hogyan éljük meg ezeket az élethelyzeteket, melyek bárkivel előfordulhatnak!

A könyv mindössze 7 fejezetből áll, és tényleg ráébreszt arra, hogy bármivel is kell épp szembenézned, képes vagy meggyógyítani a szívedet!

A könyvismertetőt írta Mundrucz Leonóra, a Motivlea alapítója.

8) Elif Shafak - A szerelem 40 szabálya

Elif Shafak - A szerelem 40 szabálya

A méltán népszerű török írónő zseniális írásmóddal megírt könyve egy kilenc évszázadon át ívelő spirituális, ugyanakkor nagyon is mai utazásra visz.

Elif Shafak a szeretet 40 szabályát a két, látszólag külön szálon futó főszereplő útján keresztül közvetíti felénk – mindet egytől egyig úgy, hogy szinte szeretnéd kijegyzetelni a könyvből, hogy mindig emlékezz rájuk, kéznél legyenek egy-egy élethelyzetben.

Az egyik szál a 13. században élő legnagyobb perzsa misztikus költő, Rumi és egy vándordervis találkozását, míg az Ella-szál egy negyvenes éveiben járó édesanya és feleség saját életével való vívódását mutatja be jelen korunkban.

Az izgalmas történetmesélésnek köszönhetően megtanuljuk szeretni a karaktereket, sőt, még egy kicsit önmagunkat is. A szereplők történetét szinte saját hangjukon halljuk elmesélni, a zseniális karakterbemutatásoknak köszönhetően mindenféle előítélet nélkül. Ez igen fontos tanulsága a könyvnek emberi, társadalmi kapcsolatainkra nézve, hiszen „Könnyű szeretni egy tökéletes Istent, aki feddhetetlen és tévedhetetlen. Sokkal nehezebb szeretni embertársainkat minden tökéletlenségükkel és hibájukkal együtt. ” – Elif Shafak

Elsősorban azoknak a 40-es éveikben járó, vállalkozó (vagy vállalkozni vágyó) nőknek ajánlom, akik még nem egészen biztosak a karrier vagy életútjukban, kétkedve indítják vállalkozásukat vagy egyszerűen nem elég bátrak a saját életüket élni…

A könyvismertetőt írta Schmolcz Anita, a Standom.hu alapítója.

9) Robert T. Kiyosaki - Gazdag papa, szegény papa

Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa

A könyv elindította a gondolkodásom átformálását. Megteremtette számomra a vállalkozóvá válás irányába fordulást, ami eddig alkalmazotti létben történő toporgás volt leginkább. Ábrándok, vágyak persze voltak, de jól jött egy mentális lökés.

Az író számomra ugyan magas szintet mutat be azzal, hogy a kiváló pénzügyi intelligencia elsajátítására és akár ingatlan eszközök befektetésére biztat, de el kellett olvasnom ahhoz, hogy megnyíljon előttem egy más féle gondolkodás a pénzről, egy magasabb szintű, mint ahogyan eddig gondolkodtam.

Kaptam a könyvtől egy új látásmódot, biztatást és megerősítést, hogy tanulással, szorgalommal, kitartással tényleg bárkiből lehet jó vállalkozó, az első lépés, hogy igazán akarni kell!

Ajánlom a könyvet mindenkinek aki úgy érzi, hogy változtatni AKAR az életén, pénzügyi helyzetén.

A könyvismertetőt írta Kertészné Birki Beáta, a Birki Bea Test Mentor alapítója.

10) Sánta Csaba - Segítség, vállalkozó lettem!

Sánta Csaba - Segítség, vállalkozó lettem!

Amikor alkalmazottként eldöntöd, hogy vállalkozásba kezdesz, millió ötleted van és alig várod, hogy elkezd megvalósítani őket. Ott állsz, hogy végre elindulj az úton, de csak kapkodod a fejed, mert hirtelen annyi feladatod lesz, hogy azt sem tudod, mivel kezd először.

Sánta Csaba – Segítség, vállalkozó lettem című könyve iránytű, egy térkép a kezdő vállalkozók számára, segít rendszerbe foglalni a vállalkozói lét aspektusait és utat mutat abban az ismeretlen zűrzavarban, amiből egy külső szemlélő csak a jéghegy csúcsát látja.

Life & Business coachként, kezdő vállalkozóként, önismeret és a hatékonyság növelése témában segítem az embereket. Tudom jól, mennyire nehéz, hogy szemünket mindig a célunkon tartsuk, hiszen könnyű elveszni a feladatok sűrű tengerében. Csaba könyve a hazai, kezdő vállalkozók számára egyszerűen és érthetően mutatja be a vállalkozói lét 3 aspektusát, a vállalkozás 7 alapterületének működését, megmutatja, hogyan válhatsz hatékonyabbá és növelheted a teljesítményed, vagyis segít tudatosabbá válni, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból.

A könyvben tehát olvashatsz arról, hogyan kell az alapoktól építkezni és végig vezet azokon a szükséges területeken, amikkel napi szinten foglalkoznia kell egy vállalkozónak. Vagyis, végig kalauzol a vállalkozói oldalon – stratégiai alapok, célkitűzés, tervezés, időgazdálkodás, pénzügy, vagy maga a megvalósítás, illetve foglalkozik az emberi oldallal is, az önelemzésen, önismereten át azzal is, hogyan szabadulj meg a félelmeidtől, egészen a testi-lelki-szellemi egyensúlyig, hiszen az ember nélkül – nélkülünk, vállalkozás sem lenne.

Ha egy idézettel szeretném szemléltetni a könyv lényegét, akkor az Oprah Winfrey mondása lenne, miszerint:

„A szerencse az, amikor a felkészültség párosul a lehetőséggel. Ha nem vagy felkészülve, amikor a lehetőség megnyílik előtted, nincs szerencséd.”

Legyél felkészült és akkor észreveszed majd az adódó lehetőséget is – ehhez ajánlom sok szeretettel Csaba könyvét.

A könyvismertetőt írta Aranyosi Szilvia, a Fejlődj Most alapítója.

11) Michael E.Gerber - A Vállalkozás mítosza

Ha úgy gondolod, hogy egy sikeres vállalkozás úgy születik meg, hogy van egy ember, akinek kiváló ötlete van és utána a meglévő tőkéjéből befektet az új vállalkozásába, és sikerre viszi azt, hiszen rendelkezik a megfelelő tudással, ez a könyv megmutatja, hogy nem pont így van. (egy pités hölgy példáján keresztül, ami nagyon inspiráló)

A legtöbb kisvállalkozást olyan szakemberek indítják el, akik ugyan értenek a szakmájukhoz, sőt lehet kitűnő munkát végeznek, azonban egy cég felépítéséről nagyon keveset tudnak

Rendelkezni kell vezetői, és vállalkozói képességekkel is, nem elég egy sikeres vállalkozáshoz, hogy valaki jó szakember. Ebből a könyv megtanulhatod, hogy milyen rendszerekben kell gondolkodnod, ahhoz, hogy a vállalkozásod valóban azt a szabad életet biztosítsa neked, amelyet megálmodtál

A szabad vállalkozói lét helyett, ne egy új munkahelyet hoz létre magadnak, ahol olyan feladatokkal is foglalkoznod kell, amihez nem értesz, és még csak nem is kedveled.

Ha valóban jó vagy a szakmádban, akkor gyorsan arra eszmélhetsz, hogy napi 13-14 órákat dolgozol, aminek egy nagy részét már olyan dolgokkal kell töltened, amelyhez nincs kedved.

Vállalkozóként rendelkezned kell egy vízióval, amit a menedzser lefordít a rendszerek nyelvére, és a szakember pedig végrehajtja a feladatokat
Szuper könyv, bátran ajánlom

A könyvismertetőt írta Batonay Tünde, mikrokonyveles@gmail.com.

12) Robert B. Cialdini - Előhatás

Robert B. Cialdini: Előhatás

A könyvből megtudhatjuk, hogy a kommunikációs tartalmak milyen mértékben gyakorolnak hatást viselkedésünkre. A figyelem a legfontosabb eszközünk mely segítségünkre van, hogy a megfelelő döntéseket tudjuk meghozni az adott helyzetben. A vonzerők, a mágnesesség definiálásakor jutunk el azon felismeréshez, hogy a meggyőzés szempontjából nem csupán az a fontos, hogy a figyelmet egy érv kedvező tulajdonságaihoz rögzítjük hanem az önmagunkra nézve lényeges dolgok fókuszmódosító hatása a kereskedelemre is milyen hatással bír.

A szociálpszichológiai megközelítés által a viselkedéstudományi információk szélesebb spektrumára világított rá a könyv és szemléletem eszköztárának fejlesztésében nyújtott számomra nagyobb rálátást és ismeretet.
Amennyiben a változáshoz vezető hat alapelv a kölcsönösség, a rokonszenv, a társadalmi bizonyíték, a tekintély, a hiány és a következetesség fogalmaira irányítjuk figyelmünket, meggyőződünk arról, hogy a beleegyezés felé befolyásolhatjuk az üzenet befogadóit.

Rávilágít a könyv azon pszichológiai tényezőkre melyek által a befolyásolási szakemberek a képzési programjaik által hogyan érik el megbízhatóan az ügyfeleik beleegyezését.

Ajánlom a könyvet azon olvasok számára akik a professzionalizmus, etikai tartás és éleslátás képességeikben törekednek fejleszteni magukat.

A könyvismertetőt írta Teleki Hajnal, Vezetői kapcsolatok mentora és transzformációs coach.

13) Pam Grout - Adj hálát és gazdagodj

Kedves Olvasó!

Egyből megszólítva éreztem magam a lehetőség kapcsán, mivel ezáltal több lelkes vállalkozóhoz eljuthat az egyik kedvenc könyvem üzenete.

Pam Grout a tudatos teremtés útján kalauzol el mindenkit, aki szeretné, hogy egy igazán nagyszerű támogatásban legyen része a bőség megteremtése során. Az “eszköz” mindehhez egy egyszerű és nagyszerű hozzáállás, a HÁLA frekvenciájára való ráhangolódás.

Miért tartom ezt mindennél fontosabbnak? 🤔 “Csupán” azért mert a hozzáállásunkon múlik minden és a kvantummezőből azt tudjuk magunkhoz vonzani, ami megfelel az elvárásainknak és hiedelmeinknek! Mindenkinek kiindulópontként ajánlott alkalmazni véleményem szerint, hiszen amint ezen a hála frekvencián vagyunk, a ‘Hogyan?’ már magától jön a teremtés folyamatában.

Pam szavaival zárva: Menj az után, ami a legjobban izgat, és a megfelelő emberek, a megfelelő utak és a megfelelő lehetőségek is megjelennek. Szeretettel ajánlom tehát minden kedves Olvasónak az Adj hálát és gazdagodj remek humorú és motiváló önfejlesztő könyvet!
❤️ Szeretettel ❤️

A könyvismertetőt írta Jakus Judit, a Jakus Judit – Magamnak teremtem alapítója.

14) Bob Burg és John David Mann - Az Adakozó

Az Adakozó

Ez a könyv merőben megváltoztatta a világról és a környezetemben élő emberekről alkotott látásmódom.

Az adakozó gondolkodásmód annyit jelent, hogy a saját önös érdekeid helyett a partnered, párod, társad, ügyfeled, követőd, ismerősöd helyezd előtérbe. A könyv nagyon szépen, egy tanmesén keresztül vezet végig azon a folyamaton, ami végére Te is “Adakozó” lehetsz. Amint átállsz erre a szemléletre, azt fogod észrevenni, hogy igazán fogod tudni élvezni mások szolgálatát és ennek eredményeként sokkal több nyereséget fogsz tudni megszerezni az életedben.

Mindenképpen javaslom, hogy olvasd végig Az Adakozó című könyvet, mert merőben meg fogja változtatni az életed.

A könyvismertetőt írta Csont Attila üzleti mentor és a világ legjobb férje 🙂

15) Russel Brunson: Szakértői Mesterfogások

Russell Brunson - Szakértői Mesterfogások

Ezt a könyvet én ajánlom, a Business Blogger. Már maga a története is különös, hogy hogyan találkoztam ezzel a könyvvel: Atinak volt egy egyhónapos olvasás kihívása, amikor a követőink és mi is választottunk egy könyvet, amit kiolvasunk és amiről olvasónaplót írunk. Atinak már megvolt ez a könyve sőt, kissé szedett-vedett állapotban nyomta már a kezembe. Ma már ez a kedvenc üzleti könyvem.

Amikor elolvastam, úgy éreztem, hogy egy új világ nyílt meg előttem. Az énmárkához, a közösségépítéshez egy remek szemléletet, sőt konkrét lépéseket adott.

Nagyon gyakorlatias, kézzelfogható írás, amely megmutatja, hogy hogyan tudsz elismerésreméltó szakértő lenni a követőid körében, hogy hogyan tudsz követőkből közösséget kovácsolni és még az értékesítésben is ad támpontokat.

Aki szakértői vállalkozást épít, annak ez a könyv kötelező olvasmány kéne, hogy legyen.

Talán azért is tetszett nagyon, mert az üzenete azt hirdeti, amit én magam is: hogy  mindenkinek megvan a különlegessége. És a könyv, akár csak az én munkásságom abban segít, hogy mindezt megmutasd és profitálj belőle. Kihagyhatatlan mű, szívből ajánlom minden énmárkaépítő és értékteremtő vállalkozónak!

Zárszó

Élvezettel olvastam a könyvismertetőnek és mérhetetlen hálát érzek, hogy többen is csatlakoztatok ehhez a kezdeményezéshez! Ismét bebizonyosodott számomra, hogy mennyire nagyszerű olvasóim vannak és igazán örülök, hogy most én tanulhattam tőletek és szerezhettem új inspirációt, hogy mi olvassak.

Kedves olvasónk, bízom benne, hogy tetszett a közösségi blog cikk és remélem, hogy a következő alkalommal te magad is csatlakozol hozzánk! 

Most pedig irány a könyvesbolt 🙂 

Csontné Nagy Noémi, a Business Blogger és a Business Blogger olvasói

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük